Vztah práva na soukromí a práva na informace v České republice - Bardiovská, Petra; Sigmund, Tomáš; Toman, Prokop, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce poskytuje náhled na dvě základní lidská práva, právo na soukromí a právo na informace a zabývá se situacemi, ve kterých stojí tyto práva proti sobě a dostávají se do konfliktu. Spor vznikající mezi oběma právy je vždy potřeba nějakým způsobem rozsoudit, a to tak, že je jedno právo upřednostněno před právem druhým. Avšak rozhodnout, kterému právu má být dána přednost, a které bude omezeno, nebývá vždy jednoduché. Práce hledá odpověď na otázku, zdali lze najít pro zmíněné konflikty obecné řešení, které by bylo možné všeobecně aplikovat. Značná část této práce se věnuje sporům mezi zmíněnými právy, vznikajícím při používání internetových služeb. Právě na tuto oblast je zaměřeno dotazníkové šetření, které zjišťuje povědomí uživatelů těchto služeb o základních právech a povinnostech, informovanost uživatelů o potencionálních rizikách spojených s užíváním těchto služeb a také zkoumá, zdali uživatelé dávají přednost soukromí před informovaností jiných subjektů.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses