Vytvořte editor kopenogramů jako plugin do vývojového prostředí Visual Studio - Mirsha, Yevgen (2015)
Práce je věnovaná problematice grafické prezentace algoritmů, způsobům provedení takových prezentací a nástrojům, umožňujícím převedení programovacích kódů do výše zmíněného tvaru. Cílem práce je navržení a realizace nástroje, umožňujícího grafickou prezentaci zdrojových kódů, vyvíjených na platformě Microsoft .NET ve tvaru kopenogramů. Důvodem výběru cíle práce je absence nástrojů podporujících tvorbu kopenogramů v rámci platformy Microsoft .NET. Práce sestává z části teoretické a části praktické. V teoretické části je úvod do grafické prezentace algoritmů, analýza způsobů takové prezentace a úvod do způsobu grafické prezentace pomocí kopenogramů. Praktická část obsahuje navržení a implementaci nástroje pro prezentaci kopenogramů na základě analýzy programovacího kódu. Vzniklý nástroj je v podobě rozšíření pro rozšíření vývojového prostředí Microsoft Visual Studio. Součástí praktické části je dále implementační příručka, popis technologií, využitých při implementaci navrženého nástroje, a uživatelská příručka s návodem, vysvětlujícím, jak s nástrojem zacházet.