Motivace a stimulace zaměstnanců Restaurace U Pinkasů - Boháčová, Monika (2015)
Teoretická část diplomové práce pojednává o faktorech, které ovlivňují pracovní výkon zaměstnanců. Přibližuje jednu z klíčových determinant pracovního výkonu, a to pracovní motivaci. Zabývá se rovněž více i méně známými motivačními teoriemi, které představují důležitý základ pro pochopení složitosti pracovní motivace každého jedince. Opomenuta není ani problematika stimulace zaměstnanců a pracovní spokojenosti. V praktické části je představen konkrétní podnik z oblasti cestovního ruchu, a to Restaurace U Pinkasů. Prozkoumána je poté blíže motivace a spokojenost zaměstnanců této restaurace. Poznatky výzkumu pak slouží nejen k lepšímu pochopení zaměstnanců, ale také k nastínění možných návrhů na zlepšení současné situace.