Konkurenceschopnost destinace Český Krumlov - Kratochvílová, Alice; Luštický, Martin, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Musil, Martin, 1976- (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou konkurenceschopnosti turistických destinací a otázkou jejího měření. Jejím cílem je návrh taktických opatření pro organizaci Destinačního managementu města Český Krumlov, které by měly posílit konkurenční pozici této destinace. Pro splnění cíle diplomová práce vychází z rešerše zahraničních přístupů k měření konkurenceschopnosti, které modifikuje v podmínkách české turistické destinace. Konkrétně využívá metody AHP k určení váhy faktorů konkurenceschopnosti a kombinace různých technik sběru informací k ohodnocení míry naplnění těchto faktorů. Údaje získané za Český Krumlov srovnává s jinými konkurenčními destinacemi v České republice a na tomto základě vyvozuje příslušná doporučení (opatření).
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Martin Luštický
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: management destinací; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; destination management; competitiveness; master's theses