Nástroj pre podporu vývoja na platforme ServiceNow - Paulech, Matej (2015)
Témou tejto práce je vytvorenie nástroja pre podporu vývoja na platforme ServiceNow. ServiceNow je cloudový nástroj pre riadenie IT služieb v spoločnostiach. ServiceNow poskytuje široké možnosti customizácie, medzi ktoré patrí napr. customizácia prostredníctvom skriptov. Skriptovanie je však realizované cez rozhranie webového prehliadača a nie je veľmi užívateľsky prívetivé. Cieľom tejto práce je navrhnúť nástroj pre zjednodušenie skriptovania na tejto platforme a implementácia jeho najkritickejších častí ako pluginu pre vybraný programátorský editor - Eclipse IDE. Nástroj bude podporovať stiahnutie skriptov zo ServiceNow, ich pohodlnú editáciu, aktualizáciu a nahranie zmien späť na ServiceNow s kontrolou, aby nedošlo k prepísaniu zmien iného konzultanta. Hlavným prínosom práce je vytvorenie pluginu zjednodušujúceho konzultantom skriptovanie na platforme ServiceNow. Nástroj bude po dokončení tejto práce ďalej rozvíjaný.