Postavení vybraných středoamerických států ve světové ekonomice - Kocián, Jakub (2015)
Cílem diplomové práce je analyzovat postavení vybraných středoamerických států ve světové ekonomice. Zkoumanými státy jsou Nikaragua, Kostarika a Panama. První kapitola se zabývá obecnou charakteristikou Střední Ameriky. Druhá až čtvrtá se soustředí na obecnou a ekonomickou charakteristiku, mezinárodní obchod, přímé zahraniční investice a možnosti a perspektivy do budoucna jednotlivých zkoumaných států. V páté kapitole se věnuji socioekonomické komparaci zkoumaných států.