Postavení vybraných středoamerických států ve světové ekonomice - Kocián, Jakub; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem diplomové práce je analyzovat postavení vybraných středoamerických států ve světové ekonomice. Zkoumanými státy jsou Nikaragua, Kostarika a Panama. První kapitola se zabývá obecnou charakteristikou Střední Ameriky. Druhá až čtvrtá se soustředí na obecnou a ekonomickou charakteristiku, mezinárodní obchod, přímé zahraniční investice a možnosti a perspektivy do budoucna jednotlivých zkoumaných států. V páté kapitole se věnuji socioekonomické komparaci zkoumaných států.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses