Hospodářské vztahy České republiky se Švédskem - Papeš, Benjamin (2015)
Práce se zabývá popisem obchodních a částečně i politických vztahů mezi oběma zeměmi. Zahrnuje ekonomickou historii Švédska, makroekonomickou komparaci s Českou republikou, i konkrétní případy obchodní i politické spolupráce. Cílem je zjistit, v jaké intenzitě spolupráce probíhá, proč tomu tak je a jaké jsou možnosti jejího prohloubení.