Globální populační problém asijského kontinentu - Plavcová, Žaneta (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na téma "Globální populační problém asijského kontinentu". První kapitola popisuje vývoj demografického růstu. Další část se zabývá populační explozí v Asii. Tato kapitola je věnována charakteristice rozdílných trendů v rozvojových zemích a nejchudších asijských oblastech v kontrastu s vyspělými zeměmi Asie. Následující část obsahuje hlavní demografické trendy. Poslední část dává podněty k uvědomění si závažnosti problému a snaží se najít současné i budoucí řešení populačního problému.