Trvale udržitelný rozvoj - Babíčková, Michaela (2015)
Tato práce pojednává o teoretických aspektech udržitelného rozvoje a praktickém uplatnění tohoto přístupu v České republice a Evropské unii. V teoretické části je představena historie trvale udržitelného rozvoje, jeho principy, pilíře a indikátory. Dále tato práce pojednává o vyváženém rozvoji, jakožto o velmi blízké koncepci rozvoje udržitelného. V poslední části se nachází rozbor praktického přístupu k trvale udržitelnému rozvoji v České republice a Evropské unii a jejich strategie.