Internacionalizace podnikatelských aktivit malých a středních podniků - Del Maschio, Šimon (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá internacionalizací malých a středních podniků. Zaměřuje se na charakteristiky malých a středních podniků, jež ovlivňují úspěšnost internacionalizace a také na samotný průběh tohoto procesu. Dále práce představuje překážky, s nimiž se malé a střední podniky při internacionalizaci potýkají. Vzhledem k důležitosti těchto podniků pro hospodářství státu jsou tyto bariéry různými nástroji zmírňovány ze strany státu i Evropské unie. Cílem práce je poskytnout přehled systému státní a unijní podpory malých a středních podniků, zejména se zaměřením na jejich internacionalizaci. V textu jsou analyzovány vybrané programy podpory a také služby, jež poskytují instituce zaměřující se na podporu malých a středních podniků v České republice.