Internacionalizace podnikatelských aktivit malých a středních podniků - Del Maschio, Šimon; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Richter, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá internacionalizací malých a středních podniků. Zaměřuje se na charakteristiky malých a středních podniků, jež ovlivňují úspěšnost internacionalizace a také na samotný průběh tohoto procesu. Dále práce představuje překážky, s nimiž se malé a střední podniky při internacionalizaci potýkají. Vzhledem k důležitosti těchto podniků pro hospodářství státu jsou tyto bariéry různými nástroji zmírňovány ze strany státu i Evropské unie. Cílem práce je poskytnout přehled systému státní a unijní podpory malých a středních podniků, zejména se zaměřením na jejich internacionalizaci. V textu jsou analyzovány vybrané programy podpory a také služby, jež poskytují instituce zaměřující se na podporu malých a středních podniků v České republice.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses