Právní postavení ombudsmana v ČR a ve světě - Gránová, Anna; Chvátalová, Iva; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práce pojednává o právním postavení ombudsmana v České republice a ve světě. Zaměřuje se především na komparaci s ombudsmanskými institucemi ve vybraných zemích světa (Francie, Velká Británie, Itálie, Německo, Polsko, Slovensko a Evropská Unie).První kapitola popisuje základní charakteristiku ombudsmanských institucí, jejich vývoj a význam pro dnešní společnost. Ve druhé kapitole je podrobněji rozebrána právní úprava veřejného ochránce práv v České republice. Třetí a čtvrtá kapitola je věnována zahraničním ombudsmanům. Poslední kapitola poskytuje komparaci jednotlivých právních úprav.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses