Komparace zemědělských politik USA - EU; stav a vývoj - Stejskal, Tomáš (2015)
Bakalářská práce se zabývá vývojem zemědělských politik v EU a USA a jejich vzájemnou komparací. Cílem práce je zhodnotit vývoj zemědělských politik EU a USA a provést jejich komparaci. V práci jsou popsány reformy, které měly dopad na vývoj zemědělství ve zmíněných regionech. V práci je rovněž popsáno, co mají dané politiky společného a v čem se tyto politiky liší. Podklady ke zpracování této práce vychází převážně z knižních zdrojů od českých autorů zabývajících se touto problematikou a elektronických podkladů Evropské unie a Ministerstva zemědělství Spojených států amerických.