Dopady světové hospodářské krize na Srbsko - Lazić, Aleksandra (2015)
Cílem této práce je popsat a zanalyzovat stav srbské ekonomiky před světovou hospodářskou krizí a během ní a posoudit její dopady na hospodářství Srbska z hlediska různých makroekonomických veličin. Konkrétně se zaměřuje na dopady krize na finanční sektor, kurs srbského dináru, zahraniční zadlužení, export, přímé zahraniční investice a nezaměstnanost. Dále jsou zde popsána protikrizová opatření srbské Vlády a Národní banky Srbska, která byla učiněna a jejich efektivita. Na závěr práce je vylíčená současná situace srbské ekonomiky a jsou navržena případná možná východiska z krize.