Dopady světové hospodářské krize na Srbsko - Lazić, Aleksandra; Žamberský, Pavel; Janković, Vukica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této práce je popsat a zanalyzovat stav srbské ekonomiky před světovou hospodářskou krizí a během ní a posoudit její dopady na hospodářství Srbska z hlediska různých makroekonomických veličin. Konkrétně se zaměřuje na dopady krize na finanční sektor, kurs srbského dináru, zahraniční zadlužení, export, přímé zahraniční investice a nezaměstnanost. Dále jsou zde popsána protikrizová opatření srbské Vlády a Národní banky Srbska, která byla učiněna a jejich efektivita. Na závěr práce je vylíčená současná situace srbské ekonomiky a jsou navržena případná možná východiska z krize.
Vedoucí práce: Pavel Žamberský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses