Firemní kultura ČSOB a Raiffeisenbank - Svobodová, Jana (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou firemní kultury, která je dále demonstrována na příkladech společností ČSOB a Raiffeisenbank. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je rozebrána kultura a firemní kultura jako taková. Dále jsou zde základní informace jak o společnosti ČSOB, tak o společnosti Raiffeisenbank. V praktické části je na základě rozhovoru se zaměstnanci obou společností popsán vztah společnosti k zaměstnancům, otázky etického kodexu a společenské odpovědnosti firem a předepsaný dress code. Na závěr práce porovnává firemní kulturu těchto dvou společností.