Plnění konvergenčních kritérií pro cestu do Eurozony Českou republikou - Klemmová, Magdaléna (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku plnění maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou. První kapitola se věnuje historii evropské měnové integrace až do vzniku Evropského měnového systému. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na vznik eurozóny a definuje maastrichtská konvergenční kritéria. Třetí kapitola analyzuje plnění kritérií Českou republikou, porovnává možné výhody a nevýhody společné měny a popisuje strategii přistoupení ČR do měnové unie. Poslední kapitola se týká problematiky současné krize eurozóny a názorů na ni samotnou.