Plnění konvergenčních kritérií pro cestu do Eurozony Českou republikou - Klemmová, Magdaléna; Plchová, Božena, 1936-; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku plnění maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou. První kapitola se věnuje historii evropské měnové integrace až do vzniku Evropského měnového systému. Ve druhé kapitole se práce zaměřuje na vznik eurozóny a definuje maastrichtská konvergenční kritéria. Třetí kapitola analyzuje plnění kritérií Českou republikou, porovnává možné výhody a nevýhody společné měny a popisuje strategii přistoupení ČR do měnové unie. Poslední kapitola se týká problematiky současné krize eurozóny a názorů na ni samotnou.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses