Vliv opatření EU na trh s elektrickou energií v členských zemích - Máka, Matěj; Bič, Josef; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu trhu s elektřinou ve členských zemích Evropské unie a dopadům opatření zejména z oblasti energetické politiky EU na tyto trhy. Práce je rozčleněna na 3 kapitoly, které se dělí dále na podkapitoly. V první kapitole jsou definovány náležitosti trhu s elektřinou, je shrnut vývoj cen a dále je uvedeno porovnání s jiným regionem. Ve druhé kapitole jsou uvedeny zásadní opatření EU, které měly významný dopad na trhy s elektřinou a na konci kapitoly jsou tyto dopady zanalyzovány a vyhodnoceny. Třetí kapitola je věnována případové studii, která se věnuje regionu Střední Evropy a zkoumá, také za pomoci vybraných statistických metod, konkrétní dopady na trh s elektřinou v jednotlivých zemích ale i na trh společný.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses