Možnosti zlepšení pražské integrované dopravy - Nádvorník, Petr (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá pražskou integrovanou dopravou z hlediska jejího fungování a možností rozvoje. Nejprve je provedeno stručné představení nejvyužívanějších dopravních prostředků. Poté je pozornost věnována linkám hromadné dopravy, tarifním pásmům a systému jízdného. Dále je práce zaměřena na základy plánování pražské integrované dopravy a projektování linek. V závěru teoretické části se práce věnuje preferenčním opatřením, jež mají za cíl zvýhodnit hromadou dopravu oproti individuální. Praktická část práce je věnována možnosti rozvoje tramvajové trati, která by spojovala Kobylisy a Bohnice. Rozbor je proveden z pohledu možných úspor, nových nákladů, navýšení přepravní kapacity a také vlivu na životní prostředí.