Zhodnocení aktivit Czech Trade na vybraných trzích - Hendrychová, Darina (2015)
Tématem této bakalářské práce je zhodnocení účelnosti jedné části proexportní politiky České republiky, konkrétně agentury CzechTrade na vybraných, potencionálně velmi atraktivních trzích pro české exportéry. Jmenovitě k tomuto posouzení poslouží země uskupení BRIC. CzechTrade je velice důležitou součástí nepřímé proexportní pomoci českého státu a proto se domnívám, že podrobná analýza jeho aktivit a výsledků činnosti by mohla přispět k ještě většímu ohlasu ze stranu uživatelů služeb, které nabízí a také ještě většímu rozšíření mezi podnikatelskou veřejností. Dále se domnívám, že za své osmnáctileté působení v České republice dosáhla tato agentura skutečně významných pokroků v oblasti proexportní pomoci a výraznou měrou tak přispěla k navýšení celkového českého exportu, také ke zvýšení konkurenceschopnosti České republiky jako takové, potažmo k naplňování vládou vydané Exportní strategie 2012 -- 2020.