Analýza franchisingu na příkladu společnosti Benzina s.r.o. - Tajzlerová, Nikola (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje podnikání formou franchisingu. První část vymezuje franchising teoreticky, přičemž zmiňuje základní pilíře franchisové smlouvy a výhody i nevýhody pro franchisora/franchisanta. Druhá část, rozložená do dvou kapitol, zpracovává franchising na příkladu společnosti Benzina a na konkrétní čerpací stanici Benzina-Přelouč. Cílem práce je vytvoření uceleného pohledu na koncept této společnosti a zhodnocení, zda je pro franchisanta dostatečně výhodný. Za účelem správného zhodnocení je provedena analýza konkurence, SWOT analýza a analýza příjmových a výdajových položek.