Elektronické knihy - Sobotková, Kateřina (2015)
Má bakalářská práce je věnována tématu Elektronické knihy (dále jen e-knihy). Podrobně pojednává o formátech e-knih a zdrojích, ze kterých je lze získat. Dále jsou rozebrány důvody, proč se knihy digitalizují a způsoby, jakými je digitalizace prováděna. Jedna kapitola je též věnována čtečkám e-knih a jiným zařízením či softwarům, na kterých lze e-knihy číst. Praktická část bakalářské práce obsahuje cenotvorbu e-knih a hodnocení situace na trhu s e-knihami v České republice a v zahraničí. Tvorba cen e-knih je aplikována na konkrétním početním příkladě. Stěžejní část tvoří dotazníkové šetření mezi studenty vysokých škol v České republice. Dalším cílem mé bakalářské práce je zhodnotit situaci na trhu s e-knihami a provést průzkum o postojích k e-knihám mezi vysokoškoláky.