Nejméně rozvinuté země- případ Demokratická republika Kongo - Smutný, Jiří; Jeníček, Vladimír, 1932-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Nejméně rozvinuté země tvoří značnou část civilizace naší planety. Jedná se o skupinu státních útvarů, které jsou zaostalé, ale mají velký budoucí potenciál rozvoje. Tato práce skupinu NRZ identifikuje a popisuje problémové faktory, zmiňuje se o historii a mezinárodní podpoře. Hlavní část textu se pak zabývá problematikou Demokratické republiky Kongo. Tato země je pochopitelně součástí výše zmíněné skupiny a sama se potýká s velkými problémy. DRK je státem surovinově a kapacitně bohatým, přesto se nedaří potenciálu plně využít. Práce se v rámci obsahu zabývá obyvatelstvem, hospodářstvím země, ekonomickým vývojem, současnými problémy v zemi nebo mezinárodní integrací a rozvojovou pomocí. Dotýká se též historického vývoje či geografických faktorů.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses