Insolvenční řízení na praktickém příkladě. - Bernardová, Vendula (2015)
Diplomová práce se zabývá insolvenčním řízením a jejím cílem je za pomoci příkladů z dřívější praxe poukázat na některé skutečnosti, které se během insolvenčního řízení mohou stát a aby již k nim tak docházelo v menší míře. Práce je rozčleněna celkem do šesti kapitol, kde je nejdříve rozebrána historie úpadkového práva, co je to úpadek a pak již samotné insolvenční řízení. Poslední kapitoly jsou věnovány praktickým příkladům a situaci v České republice za doby působení insolvenčního zákona.