Možnosti posílení vzájemné obchodní spolupráce Mexika s ČR prostřednictvím CzechTrade - Vašíčková, Lenka; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Fibigrová, Alice; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vzájemnou obchodní spoluprací Mexika s ČR se zaměřením na možnosti jejího posílení v rámci proexportní agentury CzechTrade. První kapitola se věnuje současné obchodní kooperaci mezi těmito státy, jejich komparaci z ekonomického hlediska, negociačním taktikám pro úspěšný obchod a prezentuje již úspěšné české firmy na zmíněném trhu. Druhá část se orientuje na samotnou agenturu CzechTrade, její přístup ke svým klientům a zároveň zprostředkovává i zákaznickou spokojenost za poskytnuté služby. Předmětem třetí části je podpora této obchodní spolupráce, analyzuje rovněž možnosti posílení společného obchodu a nabízí přehled perspektivních oborů na tomto trhu. Čtvrtá kapitola zveřejňuje již pozitivní případ prosperující české firmy na území Mexika. Poslední úsek práce disponuje SWOT analýzou trhu a na závěr jsou přiloženy praktické rady pro úspěšné podnikání v Mexiku.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses