Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR před a po vstupu do Evropské unie - Kerhart, Filip; Plchová, Božena, 1936-; Hanzlíková, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce řeší aktuální vývoj zahraničního obchodu České republiky a porovnává země, za účelem zjištění významnosti jednotlivých zemí pro český obchod se zbožím. Dále se zaobírá strukturou samotného obchodu, aby bylo zjištěno, které komodity jsou podstatné pro zahraniční obchod a také, jak se liší komoditní struktura v jednotlivých zemích. Dále je řešen obchod službami a je porovnáván s dalšími zeměmi. Tato práce má za cíl dále shrnout zahraniční a obchodní politiku České republiky od roku 1918 po současnost a popsat podstatné ekonomické a politické milníky v naší historii. Poslední cíl této práce je analýza české proexportní politiky a státní i nestátní podpory exportu.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses