Posúdenie prínosu prijatia jednotnej meny pre Slovensko - Smolková, Dominika (2015)
Náplňou bakalárskej práce je posúdiť, či prijatie eura a vstup Slovenska do eurozóny bol pre slovenskú ekonomiku prínosný. Prvá kapitola sa zaoberá historickým sledom udalostí vedúcich k vytvoreniu hospodárskej a menovej únie. V závere prvej kapitoly je uvedené aj plnenie Maastrichtských kritérií zo strany Slovenska. Druhá časť práce sa venuje komunikačnej stratégii a príchodu eura na Slovensko. Tretia a štvrtá kapitola podrobne analyzuje dopad eura na občanov, podnikateľské subjekty, finančný sektor a taktiež samotný dopad na HDP, zahraničný obchod a nezamestnanosť.