Posúdenie prínosu prijatia jednotnej meny pre Slovensko - Smolková, Dominika; Čajka, Radek, 1983-; Melcher, Ota; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Náplňou bakalárskej práce je posúdiť, či prijatie eura a vstup Slovenska do eurozóny bol pre slovenskú ekonomiku prínosný. Prvá kapitola sa zaoberá historickým sledom udalostí vedúcich k vytvoreniu hospodárskej a menovej únie. V závere prvej kapitoly je uvedené aj plnenie Maastrichtských kritérií zo strany Slovenska. Druhá časť práce sa venuje komunikačnej stratégii a príchodu eura na Slovensko. Tretia a štvrtá kapitola podrobne analyzuje dopad eura na občanov, podnikateľské subjekty, finančný sektor a taktiež samotný dopad na HDP, zahraničný obchod a nezamestnanosť.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses