PPP projekty v dopravnej politike Slovenska - Šoltés, Adam (2015)
Táto bakalárska práca sa zaoberá témou Public Private Partnership (PPP), čiže problematikou verejno-súkromného partnerstva, a jeho využitím pri financovaní dopravnej infraštruktúry na Slovensku. Cieľom práce je priniesť zhodnotenie projektov verejno-súkromného partnerstva, ktoré mali pomôcť pri budovaní diaľničnej siete na Slovensku. Prvá časť práce sa venuje definícii modelu PPP, jeho histórii, výhodám a nevýhodám. Druhá časť práce rozoberá tri celoštátne PPP projekty realizované na území Slovenska. Tretia časť opisuje české pokusy o financovanie diaľnic formou PPP a prináša krátke porovnanie úspešnosti PPP projektov v týchto dvoch krajinách.