Analýza požadavků na skladování nebezpečných látek v ČR pro mezinárodního poskytovatele logistických služeb - Potančoková, Petra (2015)
Diplomová práce je zaměřena na procesy skladování nebezpečných látek v České republice mezinárodního poskytovatele logistických služeb. Cílem diplomové práce je zanalyzovat legislativní a bezpečnostní požadavky na skladování nebezpečných látek v České republice. Na základě zjištěných informací je proveden audit skladu, v rámci kterého je stanovena správnost skladování a navrhnuty rady a připomínky nejen k vybavenosti skladů, ale také k celkovému procesu skladování zboží. V první části práce jsou popsány legislativní prameny dané problematiky a bezpečnostní požadavky na výkon práce s chemikáliemi. Druhá část je věnována samotnému auditu, v rámci kterého byla zjištěna rizika vyskytujících se na pracovišti a navrhnuta opatření pro jejich eliminaci. Závěr praktické části je věnován zlepšení bezpečnosti ve skladu.