Zahraniční obchod mezi ČR a Vietnamem - Tran Thi, Hue (2015)
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení spolupráce a vzájemného obchodu České republiky s Vietnamem v oblasti dovozu a vývozu zboží. Tato práce vychází především ze zkoumání charakteristik obou ekonomik, jejich platebních bilancí, celních zákonů a bilaterálních smluv. Na základě těchto získaných informací budou popsány nejčastější příčiny vzniku bariér ve vzájemném obchodě. V závěrečné části práce jsou nastíněny možnosti, jak by bylo možné tyto problémy vyřešit nebo aspoň zmírnit jejich dopady. Součástí práce je také shrnutí základních informací o vietnamské komunitě žijící na území České republiky a její vliv na zahraniční obchod obou zemí.