Zahraniční obchod mezi ČR a Vietnamem - Tran Thi, Hue; De Castro, Tereza; Bejkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení spolupráce a vzájemného obchodu České republiky s Vietnamem v oblasti dovozu a vývozu zboží. Tato práce vychází především ze zkoumání charakteristik obou ekonomik, jejich platebních bilancí, celních zákonů a bilaterálních smluv. Na základě těchto získaných informací budou popsány nejčastější příčiny vzniku bariér ve vzájemném obchodě. V závěrečné části práce jsou nastíněny možnosti, jak by bylo možné tyto problémy vyřešit nebo aspoň zmírnit jejich dopady. Součástí práce je také shrnutí základních informací o vietnamské komunitě žijící na území České republiky a její vliv na zahraniční obchod obou zemí.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses