Obchodní vztahy ČR s uskupením BRIC - Keyř, Michal (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení současných obchodních vztahů České republiky a BRIC a identifikace exportních příležitostí České republiky na tyto trhy. Tento cíl je dosažen pomocí metody popisné, metody komparace, metody analýzy a SWOT analýzy. První kapitola je věnována České republice s důrazem na zahraniční obchod. Druhá kapitola je zaměřena na uskupení BRIC, na vznik tohoto akronymu, spolupráci a na charakteristiku jednotlivých členů. Třetí kapitola zhodnocuje vzájemné obchodní vztahy České republiky a BRIC a identifikuje exportní příležitosti pro Českou republiky v zemích BRIC.