Komparace organizačních struktur nezbytných pro podporu a rozvoj sportovně talentované mládeže v České republice a v Rakousku - Baumruková, Nicole (2015)
Tato diplomová práce si klade za úkol nastínit přehled o institucionalizaci sportovních aktivit sportovně talentované mládeže České republiky a Rakouska. Práce by měla představit základní legislativní dokumenty týkající se jednotlivých zemí a uvést základní institucionální rámec sportu jak v České republice, tak v Rakousku. Hlavním cílem práce je porovnat rakouský a český systém péče o sportovně talentovanou mládež, najít shody či rozdíly a navrhnout případná doporučení Obě výše uvedené země jsou členy Evropské unie a dalších mezinárodních organizací, jsou si podobné v počtu obyvatel a rozloze a navíc částečně prošly i společným historickým vývojem, a proto jsou jen minimálně kulturně odlišné.