Činnost mezinárodních organisací v rozvojových zemích Afriky - Pintešová, Martina; Jeníček, Vladimír, 1932-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Hlavním cílem této práce je zhodnocení činnosti mezinárodních organizací v rozvojových zemích Afriky a navrhnutí možného zlepšení těchto činností. Zaměřuji se především na Světovou obchodní organizaci a Organizaci spojených národů, ale uvádím činnost i dalších organizací, například Mezinárodního měnového fondu, Světové banky, Světového potravinového programu a dalších. Dále se věnuji ekonomickým a sociálním problémům rozvojových zemí, měřením rozvoje a v poslední kapitole činností a selháním OSN ve Rwandě v době genocidy.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses