Analýza produktového portfolia farmaceutické společnosti - Vodrážka, Kryštof (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou analýzy produktového portfolia v nadnárodní společnosti. Je rozdělena do pěti kapitol. V první kapitole jsou definovány základní pojmy na úrovni teoretické roviny. Druhá kapitola popisuje specifika farmaceutického průmyslu ve vztahu k produktu. Třetí kapitola práce je zaměřena na společnost GSK a analýzu jejího produktového portfolia. Čtvrtá kapitola se věnuje analýze produktové řady Panadol. Poslední část práce je zaměřena na návrhy a doporučení, které jsou směřovány k analyzovanému subjektu.