Strategie lůžkového zdravotnického zařízení : Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s. - Valut, Zdeněk (2015)
Cílem diplomové práce je zpracování strategické analýzy, na jejímž základě bude v závěru formulována strategie daného zařízení. Zvoleným subjektem je Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s. Nemocnice se nachází v Jihočeském kraji a je součástí sdružení Jihočeské nemocnice a. s., stoprocentním vlastníkem akcií je tedy Jihočeský kraj. V dané oblasti se pohybuje dalších sedm nemocničních subjektů tvořících do jisté míry konkurenční lem. Jednotlivé strategické analýzy prověří jak vnitřní, tak vnější prostředí organizace. Na základě zjištěných poznatků, definování současného postavení, silných a slabých stránek, možných příležitostí i potencionálních hrozeb bude určena finální strategie.