Strategie lůžkového zdravotnického zařízení : Nemocnice Jindřichův Hradec, a.s. - Valut, Zdeněk; Lešetický, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Mlčák, Jan (2015)
Cílem diplomové práce je zpracování strategické analýzy, na jejímž základě bude v závěru formulována strategie daného zařízení. Zvoleným subjektem je Nemocnice Jindřichův Hradec, a. s. Nemocnice se nachází v Jihočeském kraji a je součástí sdružení Jihočeské nemocnice a. s., stoprocentním vlastníkem akcií je tedy Jihočeský kraj. V dané oblasti se pohybuje dalších sedm nemocničních subjektů tvořících do jisté míry konkurenční lem. Jednotlivé strategické analýzy prověří jak vnitřní, tak vnější prostředí organizace. Na základě zjištěných poznatků, definování současného postavení, silných a slabých stránek, možných příležitostí i potencionálních hrozeb bude určena finální strategie.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: strategický management; zdravotní péče; nemocnice; finanční analýza; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; strategic planning; health care; hospitals; financial analysis; master's theses