Automatizace předzpracování dat za využití doménových znalosti - Beskyba, Jan; Šimůnek, Milan, 1975-; Pejčoch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
V této práci se snažíme navrhnout řešení, které by přispělo k automatizaci celého procesu dobývání znalostí z databází. Důležitou roli v procesu automatizace mají doménové znalosti, které je nutné zahrnout do zde navrženého programu pro přípravu dat. V úvodu této práce se zaměříme na teoretická východiska dobývání informací z databází s důrazem na doménové znalosti. Dále se zaměříme na základní principy předzpracování dat a na skriptovací jazyk LMCL, který bude využit při implementaci aplikace určené pro automatickou přípravu dat. Následně se budeme věnovat návrhu samotné aplikace. Dle návrhu budou vybrané části aplikace implementovány a následně ověřeny na datech Poslanecké sněmovny.
Vedoucí práce: Milan Šimůnek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses