Analýza ekonomické situace Španělska - Kořínková, Adéla (2015)
Tato práci se zabývá analýzou ekonomické situace Španělska. Práce zprvu popisuje historický předkrizový vývoj Španělska týkající se vstupu do Evropského společenství a Hospodářské a měnové unie. Poté podrobněji analyzuje ekonomickou situaci za posledních patnáct let. Analýza je částečně provedena prostřednictvím makroekonomických ukazatelů a poukazuje na změny, kterými si země prošla. Největší rozmach ekonomiky země zažívala v době před finanční krizí. Finanční krize v zemi zanechala následky, které jsou zjevné dodnes. Nicméně bylo zjištěno, že v posledních dvou letech se hospodářství mírně oživuje a že budoucnost země vypadá pozitivně, avšak stále má před sebou plno výzev.