Analýza ekonomické situace Španělska - Kořínková, Adéla; Pavlík, Zdeněk; Stejskal, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práci se zabývá analýzou ekonomické situace Španělska. Práce zprvu popisuje historický předkrizový vývoj Španělska týkající se vstupu do Evropského společenství a Hospodářské a měnové unie. Poté podrobněji analyzuje ekonomickou situaci za posledních patnáct let. Analýza je částečně provedena prostřednictvím makroekonomických ukazatelů a poukazuje na změny, kterými si země prošla. Největší rozmach ekonomiky země zažívala v době před finanční krizí. Finanční krize v zemi zanechala následky, které jsou zjevné dodnes. Nicméně bylo zjištěno, že v posledních dvou letech se hospodářství mírně oživuje a že budoucnost země vypadá pozitivně, avšak stále má před sebou plno výzev.
Vedoucí práce: Zdeněk Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses