Bezpečnost webových aplikací - Šmolík, Marek (2015)
Práce se zaměřuje na oblast bezpečnosti webových aplikací s důrazem na platformu ASP.NET MVC. Primárním cílem je vytvoření ucelené metodiky pro systematické ověření bezpečnosti webové aplikace, která popisuje konkrétní implementační detaily určené vývojářům a testerům. Metodika čerpá kategorizaci, technické detaily i jednotlivé zranitelnosti z více zdrojů a doplňuje je o konkrétní příklady. Práce je přínosná pro vývojáře a testery zmíněné platformy především proto, že přináší podrobné informace, které dostupné metodiky nezahrnují.