Analýza energetickej revolúcie Nemecka - Škripková, Monika; Müller, Štěpán, 1945-; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je v prvom rade podať ucelený pohľad na energetickú politiku Nemecka s ohľadom na vývoj v minulosti, ktorý výrazne ovplyvnil jej súčasnú podobu, a výhľadom do budúcnosti, pričom sa zohľadnia ako ekonomické, tak aj politické aspekty. Druhá kapitola je venovaná energetickej revolúcii Nemecka, datovanej od výbuchu jadrovej elektrárne vo Fukušime, a zmenám, ktoré táto revolúcia priniesla, najmä v oblasti razantného energetického prechodu na obnoviteľné zdroje. Tretia kapitola sa sústreďuje na dopad tohto prechodu na nemecké obyvateľstvo, jednak z pohľadu domácností, a jednak z pohľadu výrobcov, a zároveň zisťuje, či tento prechod na obnoviteľné zdroje energie môže predstavovať perspektívu pre vybrané krajiny.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses