Vplyv priamych zahraničných investícií na ekonomiku Mexika - Praženicová, Alžbeta; Müller, David, 1979-; Kosmelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom tejto práce je analýza investičného prostredia Mexika a posúdenie významu a vplyvu priamych zahraničných investícií (PZI) na jeho ekonomiku. V prvej kapitole práce sú charakterizované kľúčové pojmy, ktoré súvisia s problematikou priamych zahraničných investícií. Následne na to sa druhá časť práce zaoberá analýzou vlastností mexickej ekonomiky, z ktorých sú nasledovne špecifikované tie, ktoré sú v súčasnosti považované za motivačné faktory prílivu PZI. V rámci tohto rozboru je samostatná kapitola venovaná aj novoprijatým reformám zo strany mexickej vlády, od ktorých sa očakáva, že výrazne prispejú k nárastu prílivu PZI v ďalšom období. V závere je pozornosť sústreďovaná na vývoj štruktúry PZI a jej zmeny v prelomovom období pred a po zavedení už spomínaných štrukturálnych reforiem. Práca je uzatvorená konštatovaním nových investičných príležitostí, ktoré sa v Mexiku otvárajú.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses