Automobilový priemysel a investičné prostredie Slovenska - Ivan, Samuel (2015)
Bakalárska práca je zameraná na automobilový priemysel na Slovensku a investičné prostredie tejto krajiny. V jej prvej časti sú vysvetlené základné pojmy, a to priame zahraničné investície, investičné prostredie a investičné stimuly. Následne sú tieto pojmy znázornené prakticky v kontexte hospodárskej štruktúry Slovenskej republiky. V tretej kapitole práca pojednáva o vývoji priemyslu s dôrazom na históriu automobilového priemyslu na Slovensku. Štvrtá kapitola rieši súčasné postavenie tunajšieho automobilového priemyslu práca tu porovnáva množstvo vyrobených autmobilov na Slovensku s inými krajinami. Táto kapitola sa tiež sústreďuje na otázky zamestnanosti v automobilovom priemysle. V záverečnej kapitole sa práca zameriava na automobilky pôsobiace na území tejto krajiny, rieši ich produkciu v jednotlivých rokoch, exportné zameranie a spoločesnkú zodpovednosť. Záverom sa pokúša naznačiť možnú budúcnosť automobilového priemyslu na Slovensku.