Investiční pobídky v ČR (případová studie Hyundai) - Havlová, Kateřina (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu investiční pobídky v České republice. V první části práce je vysvětlena spojitost investičních pobídek s přímými zahraničními investicemi. Následně jsou obecně představeny výhody a nevýhody pobídek pro hostující ekonomiku a dále je charakterizován systém pobídek v České republice. V navazující druhé části jsou zkoumány struktury pobídek z několika hledisek (především teritoriální, sektorová a časová struktura) a formou případové studie je charakterizována investiční pobídka udělená společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.