Investiční pobídky v ČR (případová studie Hyundai) - Havlová, Kateřina; Müller, David, 1979-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu investiční pobídky v České republice. V první části práce je vysvětlena spojitost investičních pobídek s přímými zahraničními investicemi. Následně jsou obecně představeny výhody a nevýhody pobídek pro hostující ekonomiku a dále je charakterizován systém pobídek v České republice. V navazující druhé části jsou zkoumány struktury pobídek z několika hledisek (především teritoriální, sektorová a časová struktura) a formou případové studie je charakterizována investiční pobídka udělená společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.
Vedoucí práce: David Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses