Vývoz přebytků evropských zemědělských produktů a jeho dopad na postižené země - Králová, Lucie (2015)
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vývozu evropských přebytků zemědělských produktů, vzniklých s působením její Společné zemědělské politiky a jeho dopadem na méně vyspělé státy. Cílem této práce je zjistit, jak evropské dotace a společná zemědělská politika EU v minulosti působily na země, kam byly vyváženy tyto velké objemy evropské zemědělské produkce. Soustředit se bude hlavně na dopad na méně vyspělé země Subsaharské Afriky (primárně členské země AKT). Jako další se pokusí zjistit, jaká opatření byla v této problematice přijata a jak se situace změnila po jejich implementaci.